17. juni: Yellowstone – I geysernes tegn

17.juni2

Yellowstone er større end Sjælland, så der er meget, vi ikke kan nå at se på 4 hele dage, men vi fik nu set en masse alligevel.

Vi startede dagen med at køre til Old Faithful for at være sikker på en parkeringsplads. Der var masser af plads, da vi kom, men da vi skulle derfra igen var alt optaget og vi var omringet af biler. Heldigvis kørte en bil, der var parkeret ved siden af os, så vi kunne få kantet bilen ud. Det var ellers meningen, vi skulle i souvenirs butikkerne, men det blev det så ikke til.

Gejseren “Old Faithful” springer ca. hver 1 1/2 time og gik i aktion, da vi kom til stedet, så vi måtte vente på næste udbrud!

2016-0617-009w

Der var mange andre, der ventede.

2016-0617-021

I baggrunden “Old Faithful Inn”

IMG_8995

Old Faithful Inn set indefra. ©Benny Frandsen

Men endelig gik den i aktion. Det tog ca. 5 min, så var det overstået.

2016-0617-032

Den var egentlig lidt skuffende. Jeg troede, det havde været mere storslået. Men sådan er der så meget. Til gengæld synes jeg, at det var meget fascinerende med alle de vandhuller, der kogte rundt omkring.

Vi kørte derefter forbi vandfaldet Gibbon Falls ved Gibbon River, hvor der er et fald på 26 meter.

2016-0617-177

Vi ville herefter have set “Grand Prismatic Springs”, men der var ingen parkeringsplads til en autocamper. Så vi kørte mod  Mammoth Hot Springs, men pludselig var der en stor flok bisoner tæt på vejen, så vi vendte bilen og kørte tilbage for at fotografere dem.

Da det nu var blevet lidt sent om eftermiddagen, var det muligt af finde en parkeringsplads ved Midway Geyser Basin, hvor “Grand Prismatic Springs” var:

Grand Prismatic Spring

2016-0617-267

Den ledige parkeringsplads ved Grand Prismatic Spring var beregnet til turistbusser! Der var da også en pæn seddel i forruden fra en anden chauffør, der gjorde opmærksom på dette, da vi kom tilbage.

2016-0617-374

Ved West Geyser bassin

Dagens geysere og vandhuller:

Forskellige geysere:

 

Dagens dyreliv:

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.